اسکرین تایم چیست؟

اسکرین تایم قابلیتی برای ارزیابی میزان وابستگی فرد به تلفن همراه و مشاهده زمان هایی است که او از اپلیکیشن های مختلف استفاده می کند. علاوه بر این ها شما با استفاده از این قابلیت می توانید استفاده از اپلیکیشن ها و تلفن همراه خود را نیز محدود کرده و تنها در ساعات مشخصی از روز به استفاده از آن ها بپردازید.

اسکرین تایم دارای بخش های مختلفی است که با استفاده از آن ها می توان قابلیت نظارت بر عملکرد خود یا فرزند خود را در هنگام کار با آیفون یا آیپد داشته باشید. در بخشی از این برنامه، شما می توانید حتی تعداد دفعاتی که تلفن همراه خود را بدست گرفته و از آن استفاده کرده اید را نیز مشاهده کرده و تعداد دفعات این کار را در بازه های ساعتی، مشاهده کنید.

در بخش دیگری از اپ، شما می توانید نوتیفیکیشن هایی که در هر برنامه ارسال شده است و شما آن ها را خوانده اید را نیز مشاهده کرده و حتی یک بازه زمانی مشخص را نیز برای به کار افتادن قابلیت اسکرین تایم در تلفن همراه خود، تنظیم کنید. قابلیت اسکرین تایم به شما این امکان را نیز خواهد داد که با استفاده از آن، برای استفاده از اپلیکیشن های مختلف، یک بازه زمانی تعریف کرده و به این ترتیب، اجازه فعالیت به آن اپلیکیشن را در ساعاتی که مجاز نیست، ندهید.
 

نحوه کار با اسکرین تایم

برای کار با اسکرین و استفاده از قابلیت های مختلف این برنامه، کافی است ابتدا سیستم عامل آیپد یا آیفون خودشش را به iOS 12 آپدیت کنید و سپس از طریق تنظیمات به بخش Screen Time مراجعه کنید. همچنین از طریق کشیدن انگشت خود به سمت راست در صفحه هوم نیز می توانید به ابزار اسکرین تایم دسترسی داشته باشید.

پس از باز کردن ابزار اسکرین تایم در تلفن همراه خود یک سری اطلاعات مختلف را مشاهده خواهید کرد. در صفحه اول، زمان کلی استفاده از تلفن همراه خود را مشاهده می کنید. همچنین در این نمودار اولیه می توانید مدت زمانی که در تنظیمات گوشی خود بوده اید یا در حال خواندن مطلب بوده اید را مشاهده کنید.

با لمس این نمودار، شما به صفحه دیگری هدایت می شوید که اطلاعات ریزتری را در رابطه با زمان استفاده از هر اپلیکیشن مشاهده می کنید.

در پایین صفحه نمایش داده شده نیز می توانید تعداد دفعاتی که گوشی تلفن همراه خود را برداشته اید و با آن کار کرده اید را نیز مشاهده کنید.

در بخش بعدی نیز می توانید تعداد نوتیفیکیشن های دریافت شده و خوانده شده را در اپلیکیشن های مختلف مشاهده کنید.

در صفحه قبل، چهار گزینه دیگر وجود دارد. این چهار گزینه در زیر معرفی شده اند و وظیفه هر کدام از آن ها بیان شده است:
 
Downtime
مشخص کردن یک بازه زمانی برای راه اندازی خودکار ابزار اسکرین تایم و نظارت بر فعالیت اپلیکیشن ها.
 
App Limits
مشخص کردن بازه زمانی محدود برای استفاده از اپلیکیشن ها و استفاده از تلفن همراه.
 
Always Allowed
مشخص کردن اپلیکیشن هایی که هیچ محدودیتی ندارند و همیشه باید در حالت آماده به کار باشند.
 
Content & Privacy Restriction
مشخص کردن برنامه ها و ابزارهایی که اجازه استفاده از آن ها را ندارید و نباید اجرا شوند.

در بخش App Limits می توانید یکی از دسته های موجود را انتخاب کرده و یک محدودیت زمانی را برای استفاده از اپلیکیشن های مربوط به آن دسته تعریف کنید تا به این ترتیب بتوانید روی استفاده از اپلیکیشن های خاصی همچون شبکه های اجتماعی یا بازی ها، مدیریت داشته باشید.
 

کاربرد اسکرین تایم

اگر از جمله کسانی هستید که مدام با تلفن همراه خود مشغول بوده و لحظه ای نمی توانید از آن جدا شوید، شما به کار با تلفن همراه خود اعتیاد پیدا کرده اید.
از اولین نشانه های این اعتیاد، می توان به چک کردن مداوم گوشی، حتی در زمانی که منتظر هیچ پیام یا تماسی نیستید می باشد.

همراه داشتن گوشی در حمام، سرویس بهداشتی و به طور کلی در همه مکان ها، از دیگر نشانه های این اعتیاد است. مدیریت استفاده از تلفن همراه می تواند شما را از این مشکل رهایی بخشد و تعداد دفعات مراجعه به تلفن همراه خود و یا استفاده از اپلیکیشن های مختلف را محدود کند.

همچنین اگر از جمله والدینی هستید که نسبت به نوع استفاده فرزندانتان از تلفن همراه، نگران هستید می توانید از قابلیت اسکرین تایم اپل استفاده کرده و بر فعالیت های فرزند خود در هنگام استفاده از تلفن همراه نظارت داشته باشید. البته این نظارت محدود بوده و تنها برای آن دسته از والدینی کاربرد خواهد داشت که فرزندانشان از آیفون یا آیپد خود فقط به عنوان سرگرمی و وسیله ای برای بازی استفاده می کنند.

والدین عزیز می توانند برای نظارت کامل روی تلفن همراه فرزندانشان از برنامه های نظارتی خاصی همچون SFP استفاده کنند.

این برنامه قابلیت نظارت کامل روی برنامه های نصب شده در گوشی تلفن همراه فرزندتان را دارد و علاوه بر این حتی توانایی نمایش پیام های ارسالی و دریافتی در اپلیکیشن هایی مثل تلگرام، اینستاگرام، واتس اپ، اسنپ چت، ایمو و سایر اپلیکیشن ها را نیز دارد.

قابلیت اطلاع از موقعیت دقیق جغرافیایی، نمایش فعالیت های مجازی و اینترنتی، اطلاع از تماس ها و مخاطبین و حتی اس ام اس ها، از جمله مواردی هستند که برنامه نظارت و کنترل فرزندان SFP به والدین ارائه می دهد.


منبع: سایت نظارت بر خانواده